torsdag 12 november 2015

Välkomna till min släktforskarblogg!

Inspirerad av andra som bloggar om sin släktforskning så tänkte jag också starta en blogg i det ämnet.

Jag har släktforskat sedan 2006 och jag fastnade ganska snabbt. Timmarna bakom skärmen bläddrandes i olika kyrkböcker rinner iväg och man hittar det ena ödet efter det andra.

Några av de mer spännande upptäckterna som jag har gjort är att jag på min pappas sida är släkt med artisten Torsten Flink. Jag kommer göra ett eget inlägg om detta lite senare.

På min mammas sida har jag en bror till min mormors mor som emigrerade till Amerika. Efter flera års sökande lyckades jag lokalisera var han dog och vart han blev begravd, jag har även ett fotografi på hans grav.

På både min mammas och pappas sida har jag folk som flyttat till Oslo, Norge och startat familjer där. Jag kommer blogga om dessa personer också.

Annars är jag en 51-årig tej född i Stockholm men som numera efter olika vändningar i livet har hamnat i Östersund. Jag har fem stycken barn och 7 barnbarn, i januari 2016 kommer dock barnbarn nummer 8. Jag älskar djur och har alltid gjort det. Hemma finns det två hundar och några katter. Jag jobbar som undersköterska i hemtjänsten och trivs bra med mitt jobb även fast det sliter på både kropp och själ.

Som sagt, Välkomna

2 kommentarer:

  1. Hej, vad fin blogg och verkar spännande jag kommer följa dig,Såg det på fb i gruppen Släktforskning för noviser.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack :) Va glad jag blir att du tycker om den. Ska försöka uppdatera den så ofta som möjligt.

      Radera